The Details

Client: Leonard Cheshire Disability
Location: Bedworth, West Midlands
Project: Office alterations.

This involved forming a stud partition wall from one end of the room to the other, which would then create two additional offices for storage and office staff.

We fitted some additional fire/smoke alarms, along with a complete intruder alarm system. In unit 6a we had to bring the inside back to where it was originally before they moved in, this involved disconnecting the power supply and making safe of all the electrics.

Once this was complete we could then take down the existing partition wall that they had erected when they first moved in, all walls, skirting boards and doors received a fresh coat of paint.

In addition to the structural work, we also extended the central heating system to accommodate three extra radiators, updated the electrics including new lighting and sockets, completed all the carpentry work such as skirting boards, internal doors, hand rail balustrade, loft hatches, boxing in of all hot and cold pipes, and an extension to the existing staircase and landing area so as to comply with building regulations.

Once this was complete we could then take down the existing partition wall that they had erected when they first moved in, all walls, skirting boards and doors received a fresh coat of paint.

All the existing carpet was lifted and the floor was replaced with a new commercial hard wearing carpet, we then performed a periodic survey of all electrics and gave the client the NICEIC electrical certificates.

Mr C. Stevenson, projects manager, told us that

Leonard Cheshire was relocating there offices as they needed more space in the office, but moving from the one office to the other needed to be done efficiently and smoothly as possible.

After a meeting with John and he’s surveyor to discuss time frames and the schedule of works, I decided to use John for the job as he had already completed numerous contracts on other Leonard Cheshire sites around the country, to a high standard.

Once John’s team started work everything went quickly, smoothly and most importantly, without any hassle or major disruption, I will look forward to placing more order with John and completing more contracts in the near future.

About The Project

Similar Projects

Calthorpe Academy Commercial Kitchen Refurbishment

View Project

Mansell Construction Services Ltd

View Project

Industrial Canteen Build for Kuehne + Nagel Ltd

View Project